Hírek

Eseménynaptár

szombat, június 1

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok zárókonferencia - összefoglaló film

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok lebonyolítói 2015. október 12-én, hétfőn, 10 és 14 óra között tartották a program zárókonferenciáját. A programban 2012. és 2015. között összesen 111 projekt valósulhatott meg, túlnyomórészt Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban, helyben működő civil szervezetek vezetésével.

Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok összefoglaló és értékelés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok lezárása alkalmából a támogatásközvetítő konzorcium kiadványban mutatja be a program főbb jellemzőit és eredményeit az érdeklődőknek. A 40 oldalas kiadvány tartalmazza a projektdokumentumok tartalomelemzését, a pályázók körében végzett kérdőíves felmérés összefoglalóját és néhány sikeres projekt részletesebb bemutatását.

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok zárókonferenciája

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok lebonyolítói 2015. október 12, hétfőn, 10 és 14 óra között tartják a program zárókonferenciáját, amelyen szeretettel látnak minden érdeklődőt. Svájci hozzájárulással 2012. és 2015. között összesen 111 projekt (102 civil és 9 ösztöndíjas) valósulhatott meg, túlnyomórészt Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban, helyben működő civil szervezetek vezetésével. Az eseményen Miskolci Galériában (Miskolc, Déryné u. 3.), a megvalósult projektek eredményeit és tapasztalatait fogják összegezni a támogatásban részesült szervezetek képviselőit.

Információ a kifizetésekről

A Svájci-Magyar Civil Alap lebonyolító alapítványai örömmel elfogadták a Miniszterelnökséggel és a svájci támogatóval december 23-án létrejött háromoldalú megállapodást, miszerint a program kedvezményezetteinek járó támogatási részleteket 2015. január közepétől-második felétől a Széchenyi Programiroda fogja utalni. Az ehhez szükséges technikai feltételek megteremtése folyamatban van, a részletek tisztázása zajlik.

Ökotárs: mi a támogatott szervezetek érdekeit tartjuk szem előtt

Sajtóhírekkel ellentétben koránt sincs szó arról, hogy az Ökotárs Alapítvány megkerülésével folytatódna a Svájci-Magyar Civil Alap működése. Épp ellenkezőleg: háromoldalú megállapodás született a program zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A támogatottak együttműködésének erősítése...

Kedves Támogatottak!

Az Alapok működése alatt a rendezvényeken, e-mailekben és telefonbeszélgetések során sokan kérdeztétek, hogyan tudnátok kapcsolatot létesíteni a hasonló témával foglalkozó más támogatottakkal annak érdekében, hogy tapasztalatokat cseréljetek, erősítsétek érdekérvényesítő képességeiteket vagy csak pusztán megismerjétek mások munkáját.

Közlemény a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok lebonyolításáról

Kedves Támogatottak! Minden bizonnyal értesültetek már arról, hogy az Ökotárs Alapítvány által vezetett konzorciumot, mely a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alap lebonyolításáért is felel, az elmúlt hónapokban a Magyar Kormány kérésére a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálja a Norvég Civil Támogatási Alap működtetésével kapcsolatban.

Ökotárs nyári szünet

Augusztus 4-től 8-ig az Ökotárs Alapítvány zárva tart. Megkereséseikre 11-e után tudunk válaszolni.
Szíves türelmüket köszönjük,
Ökotársak

Szociális témakör eredményhirdetés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok szociális témaköréért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2014. február 27-én meghozta támogatási döntését.

A Kisprojekt Elfogadó Bizottság üléséről szóló jegyzőkönyv elfogadásáig a lista csak tájékoztatási célokat szolgál, nem tekinthető véglegesnek!

Környezeti témakör eredményhirdetés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok környezeti témaköréért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2014. február 25-én meghozta támogatási döntését.

A Kisprojekt Elfogadó Bizottság üléséről szóló jegyzőkönyv elfogadásáig a lista csak tájékoztatási célokat szolgál, nem tekinthető véglegesnek!

A pályázati döntéssel kapcsolatban

Az SMCA második kiírására érkezett pályázatokról szóló támogatási döntés meghozatala a tervek szerint február végére várható. Ugyanakkor a hivatalos kapcsolattartó szervekben történt átszervezések és kijelölések ezt most még előre nem látható módon befolyásolhatják. A döntés meghozatala után az előzetes eredményeket azonnal közzétesszük és a pályázókat megfelelően értesítjük. Addig is türelmüket kérjük!

Lezárult a Svájci-Magyar Civil Alap második pályázati felhívása

2013. október 28-án hétfőn este 6 óráig lehetett pályázatokat benyújtani a Svájci Hozzájárulás keret Civil Alapjához. A határidőig összesen 236 érvényes pályázatot rögzített a program online beadórendszere, az alábbi megoszlásban:

A prioritás (szociális szolgáltatások nyújtása): 172 db,
B prioritás (környezeti kihívásokra adott válaszok): 64 db

Hétvégi ügyelet az október 28-i beadási határidő előtt

Kedves Pályázók!

A pályázók munkáját segítendő a beadási határidő előtti hétvégén (október 26-27-én) a Támogatáskezelő Szervezet munkatársai ügyeletet tartanak. A megadott e-mail címeken, lehetőleg írásban várjuk kérdéseiket.

Kérjük, ne hagyják az utolsó napokra a pályázat beadását, mert az ebben az időszakban felmerülő problémák már nem biztos, hogy megoldhatóak lesznek a beadási határidőig.

Ha telefonon hívnának, az alábbi telefonszámokon tudják elérni munkatársainkat (a teljes cikk a címre kattintva olvasható):

 

 

Információs napok időpontjai

A 2013-as pályázati körben az alábbiak szerint tartunk információs napokat és projekttervező műhelyeket Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A képzések ingyenesek, az ezeken való részvétel önkéntes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Pályázói vélemények a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapról – KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS

Az első pályázati kör lezárása után, a támogatási szerződések (kisprojekt végrehajtási megállapodások) megkötésével párhuzamosan a lebonyolító alapítványok on-line kérdőíves felmérést végeztek a www.svajcivil.hu oldalon regisztráltak körében.

FELHÍVÁS szakértők számára a Svájci–Magyar Együttműködési Program Civil Alapjának értékelői listájára való bejelentkezésre

Az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet) és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal együttműködve, a Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil és Ösztöndíj Alapjának Támogatásközvetítő Szervezeteként felhívást tesz közzé szakértők számára a pályázatok értékelői listájára való bejelentkezésre.

Helyesbítés

A Civil Alap augusztus 30-án megjelent új pályázati felhívásában az egyes témakörök keretösszegei pontatlanul kerültek megjelölésre.

A helyes összegek:

A) témakör, szociális szolgáltatások: 212 379 451 Ft (azaz 882 048 CHF)
b) témakör, környezeti kihívásokra adott válaszok: 69 403 227 Ft (azaz 288 243 CHF)
A szétosztható teljes keret tehát 281 782 678 Ft (azaz 1 170 291 CHF)

A hibáért minden érintettől elnézést kérünk!

Megjelent az új Svájci-Magyar Civil Alap pályázati felhívás

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet) és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal együttműködve a Svájci-Magyar Együttműködési Program forrásainak felhasználásával pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására.

Fotópályázat indult „Svájci Hozzájárulás” címmel

A Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Svájci Hozzájárulás” címmel fotópályázatot hirdet. Természet, illetve ember és társadalom témakörökben nyújthatnak be pályaművet a résztvevők, valamint a kreatív külön kategóriában egy történetet megjelenítő, három képből álló fotósorozattal lehet nevezni. A szervezők a kezdeményezéssel a fejlesztés szükségességére, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra kívánják felhívni a figyelmet.

Szociális pályázatok eredményhirdetés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok szociális témakörért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2013. március 20-án meghozta támogatási döntését. A Kisprojekt Elfogadó Bizottság üléséről szóló jegyzőkönyv elfogadásáig a lista csak tájékoztatási célokat szolgál, nem tekinthető véglegesnek!

A jegyzőkönyv véglegesítését követően a TKSz írásos értesítést küld minden pályázónak, ezt követően minden támogatottal egyedileg egyezteti a projekt és a szerződés feltételeit, és tisztázza a szükséges részleteket.

Szociális tématerület részleges döntés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok szociális témakörért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2013. március 6-án meghozta részleges támogatási döntését. A Svájci-Magyar Civil Alap Szociális tématerületén belül egyelőre csak a közvetlen roma integrációs tárgyú pályázatokkal kapcsolatban született döntés.

Kisprojekt Végrehajtási Útmutató támogatottak részére

A támogatott szervezetek által történő projektmegvalósítást segítő aktuális Kisprojekt végrehajtási útmutató a „Pályázati dokumentumok” menüpontból letölthető. Felhívjuk a támogatottak szíves figyelmét, hogy a projektek megvalósítása előtt és közben mindenképpen tanulmányozzák az útmutatót, s amennyiben kérdéseik támadnak annak egyes pontjait illetően, úgy keressék a témagazda alapítványokat, akik készséggel segítenek a dokumentum útmutatásainak értelmezésében!

Környezeti pályázatok eredményhirdetés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok környezeti témakörért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2013. január 31-én meghozta támogatási döntését. A témakörre beérkezett 99 pályázat közül a formai ellenőrzés után 92 került szakmai, tartalmi értékelésre. Közülük a KEB 24 pályázatot támogatott.

Ösztöndíjas pályázatok eredményhirdetés

A Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok ösztöndíjért felelős Kisprojekt Elfogadó Bizottsága (KEB) 2013. január 29-én meghozta támogatási döntését. A témakörre beérkezett 40 pályázat közül a formai ellenőrzés után 39 került szakmai, tartalmi értékelésre. Közülük a KEB 9 pályázatot támogatott összesen 216 702 000 Ft értékben.